nieuws

Knaagkever vertraagt restauratie kerk

bouwbreed Premium

Bouw- en restauratiebedrijf De Jong BV uit Workum heeft noodgedwongen de herstelwerkzaamheden van de 17e eeuwse koepelkerk in het Friese Witmarsum gestaakt. De bonte knaagkever is er de oorzaak van dat de restauratie veel duurder uitvalt dan de begrote f. 1,1 miljoen.

Medewerkers van Dijkstra Schilderwerken en Steigerbouw zijn momenteel bezig om de f. voorlopig f. laatste kwast verf op het houtwerk te strijken. Zoals het er nu naar uitziet kan de restauratie wegens geldgebrek pas in 2002 worden hervat. Bij de restauratie zijn ook architect S. Lautenbach te Bolsward, het Sneker Ingenieursbureau Van der Lune en Rienksma, ABS Steigerbouw te Leeuwarden en leidekkersbedrijf M. Maurix te Tjerkwerd betrokken. Opdrachtgever is de kerkvoogdij van de Hervormde Gemeente te Witmarsum.

Reageer op dit artikel