nieuws

Jorritsma gaat praten met Prinsenbeek en Breda over hsl

bouwbreed Premium

Minister Jorritsma gaat alsnog met Breda en Prinsenbeek praten over de inpassing van de hoge-snelheidslijn (hsl) op het grondgebied van beide gemeenten. Dit heeft de minister laten weten op een brief van het college van B en W van Breda en Prinsenbeek.

De gesprekken waren vastgelopen, nadat twee gemeenteraden zich nadrukkelijk tegen de aanleg hadden uitgesproken. Zij hadden in eerste instantie een alternatief ontwikkeld met oplossingen voor de belangrijkste knelpunten, maar Jorritsma veegde dat van tafel, omdat ze het te duur vindt. De gemeentebesturen zijn bijgedraaid, omdat overleg altijd meer oplevert dan een botte afwijzing.

In haar reactie op de uitnodiging tot een nieuw gesprek verzet minister Jorritsma zich nog wel tegen recente uitspraken van haar partijgenoot en tevens oud-burgemeester van Breda, drs. E. Nijpels. Die riep de twee gemeenten op zich tot de laatste snik te verzetten tegen het plan van de minister, omdat daarin veel te weinig aandacht wordt besteed aan de overlast door de hsl.

Nijpels vreest dat nieuw overleg betekent dat de hoge-snelheidslijn hoe dan ook op het grondgebied van beide gemeenten wordt ingepast, en dat er er alleen nog gepraat wordt over de beperking van hinder. Nijpels was een van de initiatiefnemers van het alternatief. Dat gaat uit van een bundeling van de A16 en de hsl in een verkeersstraat en van de aanleg van tunnels op de twee meest kwetsbare punten.

Reageer op dit artikel