nieuws

Janssen en De Jong BV

bouwbreed Premium

ziet winst toenemen

De twaalf werkmaatschappijen, waaruit de Verenigde Bedrijven Janssen en De Jong BV te Roermond na een ingrijpende reorganisatie in 1994 bestaat, hebben vorig jaar gezorgd voor een grotere winst. In 1995 werd bij een omzet van – 345 miljoen een nettowinst behaald van – 4,5 miljoen.

De lichte daling van de omzet ten opzichte van 1994 ( – 347,6 miljoen) is vooral een gevolg van verminderde buitenlandse activiteiten. Voor herstructureringskosten van enkele buitenlandse activiteiten werd in 1995 een bedrag van – 2,1 miljoen aan buitengewone lasten opgenomen.

De in 1994 ingezette herstructurering van de groep werd vorig jaar nagenoeg voltooid. De financiele positie werd verder versterkt door het aantrekken van een achtergestelde lening van – 15 miljoen.

De Raad van Bestuur verwacht voor dit jaar een toename van de omzet en een verdere verbetering van de winstgevendheid. Dat zal onder meer ke worden bereikt nu begin dit jaar overeenstemming is bereikt over de overname van de bouwdivisie van Lieben Maastricht. Deze divisie is actief op het gebied van wegenbouw, kabel- en leidingwerken en technische installaties en realiseert met 190 werknemers een omzet van ongeveer – 40 miljoen.

Janssen de Jong Groep richt zich op wegenbouw, woning- en utiliteitsbouw, de produktie van bouwmaterialen en op poontwikkeling, voornamelijk in Nederland, de Nederlandse Antillen en Duitsland.

Reageer op dit artikel