nieuws

Instrooimateriaal maakt betonvloer sterker

bouwbreed

Densit a/s, de Deense fabrikant van cementprodukten met een Nederlandse vestiging in Vianen, heeft een nieuw voorgemengd instrooimateriaal, Densitop, op de markt gebracht. Het is speciaal bestemd voor applicatie op nieuwe cementgebonden industriele betonvloeren. De vloeren krijgen door gebruik van het materiaal een veel dichter en meer gesloten oppervlak. Ze worden daardoor sterker, slijtvaster, vloeistofdicht en bestand tegen zouten en oplosmiddelen. Densitop wordt ingestrooid in de verse betonvloer, waarna de vloer wordt gevlinderd.

Densitop-instrooimateriaal is er in twee kwaliteiten: HKQ op basis van kwarts en HKK op basis van het nog hardere korund. Beide zijn in verschillende kleuren leverbaar. De eerste vloer met het nieuwe produkt is uitgevoerd bij de Pepsi-Colafabriek in Polen.

Met de ontwikkeling van het nieuwe instrooimateriaal borduurt Densit voort op de al enkele jaren bestaande techniek van de renovatiemortels voor bestaande betonvloeren. Ook daarvan is de basis een fijne vulstof met onder andere micro-silica die de eigenschappen van het cement verbetert doordat het minder poreus wordt. Behalve voor een verhoging van de druk- en slijtvastheid, zorgt de vulstof ervoor dat de dekvloer reeds bij een dikte van 5 mm vloeistofdicht is, terwijl de vloer wel damp blijft doorlaten.

Reageer op dit artikel