nieuws

Informatiecentrum geeft advies over bodembescherming

bouwbreed

Het Nederlands Informatiecentrum Bodembeschermende Voorzieningen (NIBV) te Woerden gaat advies geven over bescherming van de bodem. Er is een uitgebreid computerprogramma ontwikkeld op initiatief van het Innovatiecentrum Midden- en Zuid-Gelderland. Het is een expertsysteem dat antwoord kan geven op de meest voorkomende vragen over de regels voor bodembeschermende constructies en de technische mogelijkheden. Het NIVB heeft een speciaal formulier opgesteld voor het faxen van vragen.

Deelnemers aan de ontwikkeling van het expertsysteem zijn Bruil te Arnhem, Boesewinkel te Malden, Heijmans te Elst, Kobussen te Arnhem, Lareco te Arnhem, De Meteoor te Rheden, NBM Milieu te Herveld, Passavent te Doetinchem en Saba te Dinxperlo. Al deze bedrijven leveren produkten en diensten op het gebied van bodembeschermende voorzieningen. Het Innovatiecentrum heeft naar software gezocht voor het inventariseren en ontsluiten van de kennis. Het systeem wordt ‘Analyse Kennis en Ervaring Bodembeschermende voorzieningen’ (AKEB) genoemd. Het werd tijdens een bijeenkomst bij De Meteoor te Rheden gepresenteerd. Daarbij werd onder andere een demonstratie gegeven van de werking van het expertsysteem.

Reageer op dit artikel