nieuws

GroenLinks: Schiphol moet zich houden aan afspraken groei

bouwbreed

De fractie van GroenLinks in de Tweede Kamer wil dat Schiphol zich in de komende jaren houdt aan de afspraken rond de groei van de luchthaven zoals die vorig jaar door het parlement zijn vastgesteld. Fractievoorzitter Rosenmoller is verbaasd over de uitspraken van president-directeur Smits van Schiphol dat de maximale groei tot 44 miljoen passagiers onwerkbaar is en dat de geluidgrenzen moeilijk haalbaar zijn.

Volgens Rosenmoller moet minister Jorritsma (Verkeer) aan de directie van het vliegveld duidelijk maken “dat democratisch genomen besluiten ook voor de NV Schiphol bindend zijn”. Bovendien vraagt GroenLinks om aanvullend beleid nu blijkt dat het vliegverkeer sneller toeneemt dan verwacht.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels