nieuws

Gemeentehuis met een luchtje

bouwbreed

Als gevolg van een ontwerpfout zitten ambtenaren van de gemeente Heerenveen elke dag in de geur van gehaktballen, frikadellen en de soep van de dag. Het uitblaasrooster van het restaurant zit namelijk vlakbij het aanzuigrooster voor de luchtventilatie van het gebouw. De ambtenaren hebben er inmiddels schoon genoeg van. Iedere dag ke ze precies ruiken welke gerechten er voor die dag op het menu staan.

De gemeente heeft inmiddels besloten tot de aanschaf van een geurregalisator die het ongemak moet verhelpen. Kosten: f. 6500. Het door architectenbureau Van der Zee en Ybema te Harlingen ontworpen gemeentehuis van Heerenveen kwam in 1992 gereed. Het complex werd gerealiseerd door Poontwikkelingsmaatschappij Noppert BV in Heerenveen en Nijhuis Bouw te Rijssen. De bouwkosten bedroegen een kleine f. 11 miljoen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels