nieuws

Folie dekt beschadigde bandrasters in kantoren af

bouwbreed

Het ruim twee jaar geleden opgerichte bedrijf Alfagent in Zoetermeer heeft een oplossing ontwikkeld voor de beschadigingen die achterblijven op de bandrasters van systeemplafonds als gevolg van het verplaatsen van scheidingswanden in kantoorgebouwen.

De bandrasters vertonen na de verplaatsing onder andere schroefgaten en krassen. Omdat het vervangen van een beschadigd bandraster zeer duur is, werd tot nu toe meestal een oplossing gevonden in het plaatsen van afdekdopjes, het terugslaan van de schroefgaten, plamuren en overschilderen of het plaatsen van een ander profiel onder het bestaande bandraster.

Magnetisch

Alfagent ontwikkelde Recapp, een folie die als een soort magnetische strip op de oude bandrasters is aan te brengen, waardoor gaten en krassen worden afgedekt. Recapp heeft een dikte van 0,5 mm en is toe te passen op alle ferro-metalen bandrasters. De folie is gemakkelijk is te verwijderen en daardoor meerdere keren te gebruiken. Recapp is in een aantal basismaten- en kleuren verkrijgbaar en kost inclusief montage circa f. 25 per strekkende meter.

Continu in beweging

Alfagent kwam het probleem van de beschadigde bandrasters tegen tijdens de gebruikelijke activiteiten van het bedrijf, het ‘reconditioneren’ van vervuilde plafonds, wanden en binnenzonweringen in kantoorgebouwen. Het bedrijf denkt Recapp tijdens deze werkzaamheden te ke gebruiken, maar volgens directeur Ton de Laaf zijn er legio toepassingsmogelijkheden in kantoorgebouwen, die “continu in beweging zijn”.

Met het nieuwe produkt zijn inmiddels enkele proefpoen uitgevoerd in gebouwen van Nationale Nederlanden in Den Haag en Rotterdam.

Reageer op dit artikel