nieuws

Faciliteiten SED beloont met voorkeur machine-industrie

bouwbreed

Daar de Britse bouwmachinehandel dit jaar de voorkeur heeft gegeven aan de Site Equipment Demonstration SED ’96 bij Milton Keynes, verwachten de organisatoren van deze machinedagen in mei een recordaantal exposanten en bezoekers. De SED-organisatie schrijft dit toe aan de grotere belangstelling die ongetwijfeld vanuit Noord-Engeland zal komen nu de Haydock-show noodgedwongen tot volgend jaar is uitgesteld.

De SED ’96 is niet alleen omvangrijker dankzij het groter aantal deelnemers aan deze machinedagen, ook het gepresenteerde programma is interessanter. De toevoeging van zware transportvoertuigen, trucks en kippers die dit jaar voor het eerst aanwezig zijn, alsmede de uitbreiding met twee extra demonstratieterreinen voor graafmachines zijn hier debet aan.

“Deze nationale bouwmachinemanifestatie heeft in zijn historie van 30 jaar niet eerder een zo gevarieerd en breed aanbod aan materieel gekend als de machinedagen die ons van 14 tot en met 16 mei te wachten staan” aldus SED verkoopdirecteur Mark Bresnahan. Behalve het transportmaterieel dat een nieuwe dimensie aan deze tentoonstelling geeft wordt ook het verticale transport en het steigermaterieel dit jaar meer belicht.

De SED ’96 stond dit jaar ongeveer gelijktijdig gepland als de Noord-Engelse Haydock-machinedagen.

Dat de bouwmachine-industrie haar voorkeur heeft uitgesproken voor de SED 96 wordt grotendeels toegeschreven aan de goede faciliteiten die met name in de laatste vijf jaren in Milton Keynes zijn gecreeerd. “De D van Demonstration, staat voor het succes van deze manifestatie. Machines actief gepresenteerd onder realistische werkomstandigheden dwingen de machinegebruiker kennis te komen nemen van de prestaties van het materieel”, aldus Bresnahan. “De bereidheid tot deelname en bezoek wordt evenwel ook bepaald door goede demonstratiemogelijkheden en een bezoekersvriendelijk karakter van het demonstratieterrein.” In Milton Keynes is de laatste jaren voor ruim f. 5 miljoen geinvesteerd en dat heeft geresulteerd in een goede infrastructuur met 7,5 kilometer verharde terreinwegen, en in totaal twaalf graafdemonstratieterreinen. De laatste uitbreiding betreft een Cranes and Access Lifting Village een speciaal voor het verticaal transport ingericht terrein waar naar hartelust kan worden gehesen en geheven. Dit 123 kavels grote terrein is volledig gereserveerd door ongeveer 49 bedrijven.

De meeste exposanten hebben dit jaar aan de SED de voorkeur gegeven boven die aan een presentatie op de Haydock-show. Volgens Bresnahan is dit succes een direct gevolg van de investeringen die de organisatie zich de te jaren heeft getroost om exposanten en bezoekers goede faciliteiten te ke bieden.

Reageer op dit artikel