nieuws

EU wil voorrang woningbouw Bosnie

bouwbreed

De Europese Unie wil vooral aandacht geven aan de woningbouw in Bosnie, waardoor ook werkgelegenheid wordt geschapen. Dit bleek tijdens de tweede donorconferentie voor de wederopbouw in Bosnie.

Het wegblijven van de Bosnische Serviers bij de conferentie is in Brussel met teleurstelling ontvangen. De stoelen voor de afgevaardigden uit Pale bleven echter open in de hoop dat ze alsnog besluiten deel te nemen aan de bijeenkomst die tot zaterdagmiddag duurt.

De organisatoren van de conferentie hopen op extra toezeggingen van ongeveer twee miljard gulden voor de wederopbouw van het door vier jaar oorlog verwoeste land. In december vorig jaar hoestten de deelnemers op de eerste donorbijeenkomst al bijna een miljard gulden op. Dit bedrag is niet toereikend. De Wereldbank denkt tot 1999 f. 8,5 miljard nodig te hebben voor de meest elementaire herstelwerkzaamheden.

Reageer op dit artikel