nieuws

Energiebedrijf werkt met particulieren aan windmolenpark

bouwbreed

Energieleverancier Edon in Zwolle wil samen met achttien boeren in het westen van de Noordoostpolder een windmolenpark bouwen met een energievermogen van 25 megaWatt. De 38 turbines komen in een dubbele rij op het land van de betrokken boeren langs de Noordermeerdijk bij Creil te staan. Realisatie van het park kost circa f. 60 miljoen.

Edon heeft met de boeren inmiddels een contract gesloten. Onder de naam Windpark Creil CV worden de plannen uitgewerkt. Edon en de groep boeren hebben elk 50% van de aandelen in handen.

De provincie Flevoland en de gemeente Noordoostpolder moeten nog toestemming verlenen voor de bouw. Streven is om de turbines in 1998 te plaatsen.

Het is voor de eerste keer dat Edon een windmolenpark realiseert samen met een groep particulieren. Het is nog onbekend welk type en merk turbine de initiatiefnemers gaan realiseren. Het po wordt Europees aanbesteed.

Reageer op dit artikel