nieuws

Effer kraan biedt mobiele werk-vloer onder brug en viaduct

bouwbreed Premium

Tot het machinepark van het kraanverhuurbedrijf Mosk BV te Den Helder behoort sinds kort een bijzondere kraan die behalve voor hijswerk ook inzetbaar is als hoogwerker of als laagwerker voor inspectie van bruggen en viaducten. De machine is een combinatie van Terberg F2000 8×8 bedrijfswagenchassis met Effer 91 ton/meter autolaadkraan.

De installatie is ondanks zijn maximaal 36 meter lange mastlengte, van normale afmetingen en is bij aankomst op locatie binnen 15 minuten bedrijfsklaar.

Alle kraanfuncties zijn door middel van radiografische besturing op afstand te bedienen. De mast wordt gevormd door een giek van 21 meter en 15 meter lange jib. Op een vlucht van 2,30 m komt deze kraan tot een maximale liftcapaciteit van 28.560 kg. Bij een grootste vlucht van 31,89 m is de kraan in staat nog lasten tot 685 kg te hijsen. Door de jib te voorzien van een werkgondel biedt de machine een beweeglijke werkvloer aan twee personen tot werkhoogten van ruim 37 meter, een horizontaal bereik van 21 meter alsmede een uniek laagtebereik onder bruggen en viaducten.

Reageer op dit artikel