nieuws

DSM en Basf samen in onverzadigde polyesterharsen

bouwbreed

De chemieconcerns DSM en Basf willen hun Europese activiteiten op het gebied van onverzadigde polyesterharsen samenvoegen in een nieuwe onderneming. Daarin neemt DSM een belang van 60 procent en het Duitse Basf participeert voor 40 procent.

De stap van beide concerns wordt vooral ingegeven door grote behoefte aan nieuwe technologieen op dit gebied en de toenemende concurrentie van alternatieven (staal, aluminium en keramische materialen). De kosten daarvan ke alleen door ondernemingen worden gedragen die voldoende schaalgrootte hebben.

DSM-Basf Structural Resins krijgt een omzet van zo’n f. 500 miljoen. Er zijn ongeveer 550 werknemers bij betrokken. Het gemeenschappelijke bedrijf wordt volgens DSM de grootste maker van onverzadigde polyestherharsen in Europa. Het produkt vindt vooral toepassing bij de vervaardiging van glasvezelversterkte kunststoffen, die op hun beurt weer worden gebruikt in de automobielindustrie, de utiliteits- en machinebouw, in elektrotechniek en elektronica, en in scheepsbouw.

De nieuwe joint-venture start waarschijnlijk in de tweede helft van dit jaar. Het hoofdkantoor is gepland in Zwolle.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels