nieuws

Diskette biedt data over geografische informatie systemen

bouwbreed Premium

Samsom H.D. Tjeenk Willink BV te Alphen aan den Rijn heeft een diskette uitgegeven, met daarop de Nexpri Informatiebank, een databank met gegevens over geografische informatie systemen (GIS). Nexpri is een in 1989 opgericht universitair Expertise Centrum.

De diskette bevat informatie over 36 GIS-software pakketten, 328 geografische gegevensbestanden, 189 GIS-cursussen en 172 organisaties in Nederland die GIS-pakketten en -bestanden leveren of zich anderszins met GIS bezighouden. De Nexpri Informatiebank wordt jaarlijks aangevuld en onderhouden. Hij is geschikt voor MS-Dos en hoeft volgens een woordvoerder niet op de harde schijf te worden geinstalleerd, maar kan direct van de diskette worden gelezen.

Reageer op dit artikel