nieuws

Dijkstal komt met wettelijke regeling schade bij rampen

bouwbreed

Minister Dijkstal van Binnenlandse Zaken komt dit najaar met een wettelijke regeling voor tegemoetkoming in de schade veroorzaakt door aardbevingen en overstromingen van rivieren. Hij kreeg hiervoor ruime steun van de Tweede Kamer.

In januari zag het kabinet af van een nationale verzekering tegen rampen, nadat de Raad van State dit sterk had afgeraden. Het kabinet vroeg vervolgens aan de Tweede Kamer een keuze te maken tussen handhaving van de huidige situatie of een nieuwe wettelijke regeling.

VVD, CDA, PvdA en SGP spraken dinsdag de voorkeur uit voor de totstandkoming van een wettelijke regeling.

Van der Hoeven (CDA) vroeg de minister te komen met een lichte wettelijke regeling, waarin geen gedetailleerde zaken worden geregeld wat betreft uitvoering, maxima van uitkeringen en eigen risico. Wel wilde zij vastgelegd hebben dat de kosten van evacuaties altijd worden vergoed.

Reageer op dit artikel