nieuws

Contactdoos kan buiten waterdichte steker

bouwbreed Premium

Ten behoeve van situaties waarbij vocht en vuil toegang hebben, is een reeks waterdicht opbouw-installatiemateriaal beschikbaar van het Britse fabrikaat Loblite.

Opvallend hierbij is vooral de wandcontactdozen. Hierbij is een uitgekiende afdichtconstructie voor de insteekplug toegepast. Het voordeel van de constructie is, dat gebruik is te maken van een traditionele haaks uitgevoerde steker met randaarde. Dat houdt volgens de leverancier Jacs. Koopman BV te Wijk bij Duurstede in, dat het niet meer nodig is om het snoer van een speciale, vaak dure waterdichte steker te voorzien. De wandcontactdozen zijn robuust uitgevoerd en gemakkelijk aan te brengen. Ze zijn vervaardigd van het slagvaste ABS-kunststof. Dit materiaal is bestand tegen heel hoge en lage temperaturen.

De contactdozen voldoen dan ook zonder meer aan de beschermklasse IP56. Ze zijn overal te gebruiken waar vocht en vuil tot problemen kan leiden in zowel woningbouw als de utiliteitsbouw.

Reageer op dit artikel