nieuws

Competitie moet bruikbare warmtepomp opleveren

bouwbreed Premium

Op de BouwRAI is gisteren de aftrap verricht voor de ‘warmtepompcompetitie’ die het gebruik van warmtepompen in de woningbouw een extra stimulans moet geven.

De competitie is onderdeel van de Samenwerkingsovereenkomst Warmtepompen die is getekend door de Samenwerkende Elektriciteitsproduktiebedrijven, deNovem, de distributiebedrijven Nuon, Remu, Eneco en ENW en hun overkoepelende organisatie EnergieNed.

Het doel van de competitie is leveranciers, installateurs en adviseurs te stimuleren om verwarmingssystemen met elektrische warmtepompen te ontwikkelen die bij uitstek geschikt zijn voor de Nederlandse woningmarkt. Bovendien moet door middel van de competitie de elektrische warmtepomp onder de aandacht worden gebracht van poontwikkelaars en woningbouwcorporaties.

Inzendingen worden door TNO beoordeeld en getest. Deelnemers die met een goedgekeurd concept uit de bus komen, worden ondersteund om hun idee verder te ontwikkelen tot een marktrijp produkt. De ondertekenaars van de samenwerkingsovereenkomst zullen zich bovendien inspannen om de systemen geplaatst te krijgen bij nieuwbouwpoen. De uitslag van de competitie wordt volgend voorjaar bekendgemaakt.

Reageer op dit artikel