nieuws

Combi-Therm houdt asfalt warm onder de wol

bouwbreed

Om te snelle afkoeling van warm asfalt tijdens koude perioden te voorkomen stopt Pro Road BV uit Bunnik dit materiaal graag onder de wol. Daarvoor brengt dit bedrijf de Combi-Therm isolerende asfaltdeken op de markt voor gebruik met name in de hopper van de afwerkmachine.

De asfaltdeken biedt volgens Pro Road voor het op temperatuur houden van het materiaal een praktische oplossing bij kleinschalige asfaltverwerking of stadswerk waar het asfalt gedurende langere tijd onbeschermd in de hopper ligt.

De bedekking is bestand tegen temperaturen tot 240 gr. C en ongevoelig voor aanhechting van het bitumenmateriaal.

Daardoor laat het lichte afdekmateriaal zich direct over het hete asfalt in de hopper uitleggen en na gebruik weer gemakkelijk opvouwen en vlot opbergen.

De Combi-Therm is bedacht door de heer R. Schelvis van het gelijknamige Wegenbouwbedrijf uit Heemstede en wordt door Pro Roads in verschillende afmetingen geleverd. Met kleinere dekenafmetingen zijn ook bij grotere werkbreedten de delen van de uitschuif-afwerkbalk goed af te dekken.

Ook de open asfaltkipper laat zich met dit isolerend materiaal goed warm afdekken.

Doordat de coating van de Combi-Them ongevoelig is voor aanhechting van bitumen en het materiaal bestand is tegen temperaturen tot 240 gr. C kan de asfaltdeken direct op het warme asfalt in de hopper worden gelegd.

Reageer op dit artikel