nieuws

Bureau voor visualisatie wint Landscape prijs

bouwbreed Premium

Het bureau voor visualisatie Insite Environments te Newcastle upon Tyne in Engeland heeft de jaarlijkse Britse Landscape prijs voor de beste toepassing van computertechnologie gewonnen. Insite maakte gebruik van Superscape VRT, een programma voor ‘virtual relaity’ (VR). Met deze software is het mogelijk door een bouwpo heen te wandelen en het ontwerp aan te passen.

Het programma is een produkt van Superscape VR plc te Hook, Hampshire in Engeland. Er zijn gebruikers van deze software in 26 landen, waaronder Nederland. Op de foto is een woningbouwpo te Sunderland in Engeland te zien. Insite Environments maakte ook visualisaties van het Quayside po langs de rivier de Tyne te Newcastle, een sportveld en een park. De prijs werd uitgereikt tijdens een bijeenkomst in het Landscape Institute te Londen.

Reageer op dit artikel