nieuws

Breda zet metalektro aan tot beter milieubeleid

bouwbreed Premium

De gemeente Breda voert door middel van een proefpo de ‘Intentieverklaring uitvoering milieubeleid metaal- en elektrotechnische industrie’ uit. Dat gebeurt in samenwerking met de BMD West-Brabant en de bedrijfstakorganisaties FME CWM en de Metaalunie. De betrokken bedrijven dienen met de gemeente een bedrijfsmilieuplan op te stellen.

In Breda gaat het om ongeveer 130 bedrijven waarvan 75 procent is aangesloten bij een van de bedrijfstakorganisaties. Deelname biedt bedrijven die een milieuplan tot 2000 opstellen de zekerheid dat de bestaande milieuvergunning niet wordt gewijzigd zolang die vergunning niet al te zeer is verouderd. Ook ke ondernemingen met een goed bedrijfsmilieuplan in aanmerking komen voor een vergunning op hoofdlijnen.

Reageer op dit artikel