nieuws

Boekje met aantal milieumaatregelen ook voor de bouw

bouwbreed

Het Innovatiecentra Netwerk Nederland te ‘s-Gravenhage heeft een boekje met als titel ‘Milieugericht innoveren, praktijkvoorbeelden’ uitgegeven. Het bevat onder andere een aantal milieumaatregelen voor de bouw. In de meeste gevallen gaat het om het beperken of hergebruiken van afval in fabrieken van bouwprodukten. Voorbeelden zijn het vervangen van houten mallen in de betonindustrie door verstelbare stalen mallen, het voorkomen van afval bij de produktie van aanrechtbladen en het hergebruiken van afval bij de vervaardiging van isolatieplaten. In andere gevallen gaat het om het vervangen van een grondstof of het aanpassen van een installatie.

Er staan ook innovaties in het boekje die betrekking hebben op de uitvoerende bouw. Een voorbeeld is het gebruik van kalkkorrels in kruipruimten. Het boekje ‘Milieugericht innoveren’ is door het Innovatiecentra Netwerk Nederland uitgegeven, omdat ook andere bedrijven met de genoemde maatregelen de milieubelasting aanzienlijk ke verlagen. De meeste maatregelen leveren een flinke kostenbesparing op.

‘Milieugericht innoveren’ is te bestellen bij het Innovatiecentra Netwerk Nederland te ‘s-Gravenhage, telefoon 070 3567676.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels