nieuws

Alkmaar krijgt

bouwbreed

beeld van bouwer

De gemeente Alkmaar krijgt van Deurwaarder Bouwgroep BV uit Warmenhuizen een beeld van de 16e eeuwse Alkmaarse landmeter en vestingbouwer mr. Adriaen Antonisz. Deze schenking moet het sluitstuk gaan vormen van het Arcade-po dat het bedrijf mocht ontwikkelen en bouwen in Alkmaar. “Het is ons grootste po en de samenwerking met de gemeente Alkmaar is steeds uitstekend geweest. Daarom leek het ons een goed idee dat met een blijvend geschenk te benadrukken”, aldus Deurwaarder. Antonisz was een van de ontwerpers van de fortificatie tegen de Spanjaarden waarmee de vestingbouwer in 1573 de grenzen van Alkmaar verlegde.

In het Arcade-po worden twee parkeerkelders voor totaal 500 auto’s gebouwd. Daarboven komen twee lagen winkelruimtes met een totale oppervlakte van 18.000 vierkante meter. Bovenop de winkellagen komen 124 verkoopappartementen en ook parkeerruimte voor 160 auto’s. Het po, ontwikkeld en gebouwd door Deurwaarder, vergt in totaal een investering van f. 110 miljoen. De bouw is een jaar geleden begonnen en moet voor de zomer van 1997 afgerond worden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels