nieuws

Zoetermeer zoekt naar naam voor nieuwbouwwijk Oost

bouwbreed

Een plaats in de Zoetermeerse geschiedenisboeken. Dat is de absolute hoofdprijs die de gemeente Zoetermeer heeft gezet op de prijsvraag ‘Geef Oost een naam’. Zoetermeer-Oost is de Vinex-locatie waar ruim 8000 woningen moeten komen. Met de bouw van de wijk wordt rond 1998 begonnen. De gemeente roept nu de bewoners op een idee in te sturen voor de naam van deze laatste uitbreidingslocatie. Omkleed met een korte toelichting hoeven het geen historische namen te zijn voor het gebied dat in 1701 is drooggemaakt en sinds die tijd onderdeel is van de Binnenwegse Polder.

De hoofdprijs bestaat uit een plaatsje in de geschiedenisboeken. Zoetermeer blaast met deze wedstrijd flink in de bus. Immers, andere te winnen prijzen zijn het aanwezig zijn bij de officiele starthandeling van de wijk, tien keer gratis naar het zwembad en een cadeau-abonnement van drie maanden op de Zoetermeerse kunstuitleen.

Reageer op dit artikel