nieuws

Zeeuwse woning compleet met inboedel verplaatst

bouwbreed

In het Zeeuwse Rilland had gisteren een heel bijzondere verhuizing plaats. Een woning compleet met inboedel, werd op een speciaal daarvoor geconstrueerde wagen naar een andere locatie verplaatst. Zelfs servies en glaswerk bleven in de kasten.

De bewoner en zijn gezin, de familie Coremans, besloten tot de rigoreuze operatie omdat zij hun bij het huis gelegen metaalbewerkingsbedrijf wilden uitbreiden. Zij hadden daarvoor als opties: een naastgelegen bedrijf uitkopen, de woning slopen en elders een nieuwe bouwen, en de huidige woning compleet verhuizen. Die laatste mogelijkheid bleek de voordeligste.

Zeven weken lang hebben de uitvoerders voorbereidingen aan de woning getroffen. De fundering moest met staalkabels en betonnen balken worden verstevigd, om het huis zo stabiel mogelijk te houden. Woensdagochtend werd de 400 ton wegende vracht vervoerd op twee aan elkaar gelaste wagens, met in totaal tachtig wielen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels