nieuws

Wethouder en raads- lid Dantumadeel moeten opstappen

bouwbreed Premium

De gemeenteraad van Dantumadeel heeft het vertrouwen opgezegd in wethouder H. van der Kwast (Dantumadeel ’82). Hij zou de raad onvoldoende duidelijkheid hebben gegeven over de handelwijze van raadslid en partijgenoot L. de Boer. De Boer dient zijn zetel ter beschikking stellen.

Wethouder Van der Kwast heeft al aangekondigd af te treden, De Boer wil het door de burgemeester aangevraagde onafhankelijk onderzoek afwachten.

De Boer kocht in september vorig jaar een kavel van 4600 m2 grond in Dantumadeel. Dat was enkele maanden eerder door de gemeente Dantumadeel geruild met een ander, veel kleiner stuk grond van de Doopsgezinde kerk. Het raadslid had die onderhandelingen namens de Doopsgezinde kerk gevoerd.

Een maand na de ruil kocht De Boer de grond weer van de kerk tegen een prijs van f. 3 per vierkante meter. Normaal gesproken geldt een prijs van zeker f. 25 per vierkante meter voor erfuitbreiding. Het raadslid was in het perceel geinteresseerd omdat een deel ervan naast zijn woning ligt. Deze constructie zou hem een direct voordeel van ongeveer f. 18.000 hebben opgeleverd.

Reageer op dit artikel