nieuws

Vriezenveen mag niet extra bouwen

bouwbreed

Gedeputeerde Staten van Overijssel geven de gemeente Vriezenveen geen toestemming extra woningen te bouwen om een achterstand in het woningbouwprogramma in te halen. De achterstand is ontstaan voor 1990, dus voordat het huidige woningbouwprogramma is samengesteld en daarom krijgt de gemeente geen toestemming extra te bouwen.

“Het beleid van de provincie legt het accent op wonen in de steden”, aldus een toelichting van de provincie. “De overige gemeenten mogen zich gematigd ontwikkelen. Een snelle groei van plattelandsgemeenten als Vriezenveen gaat in tegen het verstedelijkingsbeleid van de provincie, dat is vastgelegd in de streekplannen.”

Halverwege de jaren 80 begon de gemeente met woningbouw in Westerbouwlanden. Eerst kwam de bouw niet van de grond, maar met behulp van poontwikkelaars is het tij gekeerd. Volgens de provincie is er nu zelfs sprake van een ‘uitbundige ontwikkeling’. Niettemin zijn er tussen 1985 en 1996 vijftig woningen minder gebouwd dan de bedoeling was. “De gemeente wil nu die 50 woningen optellen bij de meerjarenafspraak voor 1995-2000. De provincie gaat daarmee niet akkoord.”

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels