nieuws

Volvo en Terberg samen in joint venture

bouwbreed Premium

Volvo Truck Corporation en Terberg Benschop BV hebben de intentie om gezamenlijk een onderneming op te richten. De definitieve beslissing daarover zal worden genomen door de raad van commissarissen van Volvo en de aandeelhouders van Terberg.

Binnen de joint venture zal Terberg speciale Volvo trucks ontwikkelen en assembleren waardoor de Volvo Truck Corporation beter in kan spelen op de toenemende vraag naar speciale voertuigen en zodoende extra omzet kan genereren.

Voor Terberg betekent de samenwerking een expansie van zijn activiteiten en biedt het tevens de mogelijkheid om zijn know-how waar het het fabriceren van speciale voertuigen betreft, maximaal te benutten. Dit nu in samenwerking met een partner die wereldwijd vertegenwoordigd is.

De nieuwe onderneming, die de naam Special Transport Vehicles BV zal gaan dragen, zal worden gevestigd op de terreinen van Terberg BV te Benschop. De onderneming zal volledig gescheiden opereren van de huidige Terberg activiteiten. De dagelijkse leiding komt in handen van Terberg.

De gemeenschappelijke onderneming moet medio 1996 operationeel zijn en zal dit jaar zo’n vijftig voertuigen bouwen. De verwachting is dat dit aantal de komende drie jaar zal toenemen tot zo’n driehonderd voertuigen per jaar.

Reageer op dit artikel