nieuws

Veld Gelderland Stadion mag niet worden gebouwd

bouwbreed

Het uitschuifbare en verrijdbare veld, dat in het Gelderland Stadion in Arnhem zou worden aangebracht, mag voorlopig niet worden gebouwd. Dat heeft de rechter in Arnhem vrijdagmorgen beslist in een kort geding, dat de omwonenden van het stadion in Elden hadden aangespannen. De rechter meent dat de bouwvergunning voor het prestigieuze stadion moet worden gewijzigd, omdat die in strijd is met het geldende bestemmingsplan.

Aanleiding voor het kort geding was overigens het voornemen 400 bomen op het bouwterrein te kappen. De Bewonersraad Elden wilde dat met de gang naar de rechter voorkomen. De rechter besliste echter vrijdag dat dat wel is toegestaan. De bouw van het stadion kan dus beginnen.

Omwonenden hielden de bouwplannen jarenlang tegen met allerlei juridische procedures omdat zij onaanvaardbare overlast van het enorme po verwachten. Toen de Raad van State hen onlangs in het ongelijk stelde gaf de gemeente direct een vergunning voor het kappen van de bomen. De bestuursrechter heeft in zijn uitspraak de bouwvergunning voor het stadion goedgekeurd. Hij schorste alleen het onderdeel van het uitschuifbare veld, een belangrijk onderdeel van het multifunctionele stadion. De Stuurgroep Gelders Stadion denkt echter niet dat de bouw daardoor vertraging zal oplopen, liet een woordvoerder vrijdag weten.

Reageer op dit artikel