nieuws

Van Vollenhoven opent vooroorlogs tramtraject Arnhem

bouwbreed

Mr. Pieter van Vollenhoven zal donderdag 4 april in Arnhem oude tijden doen herleven. In het Nederlands Openluchtmuseum in de Gelderse hoofdstad luidt hij het po Vervoer op het terrein in. Met de reconstructie van de vooroorlogse Arnhemse tram ke bezoekers voortaan door 250 jaar geschiedenis van Nederland reizen. De tram vertrekt uit een herbouwde oude remise en loopt over een speciaal aangelegd trace. De kosten van het trampo bedragen f. 4 miljoen.

De tram die gaat rijden is de zogenaamde GETA 76. Deze is begin deze eeuw speciaal voor Arnhem ontwikkeld en bepaalde voor de Tweede Wereldoorlog het straatbeeld in deze stad. De tijdens de Slag om Arnhem (september 1944) verwoeste tramremise is in het Openluchtmuseum herbouwd aan de hand van oud fotomateriaal.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels