nieuws

Uitschuifbaar gewicht voor stabiliteit

bouwbreed Premium

Met de Euro 301 L heeft fabrikant Tirre een nieuwe dimensie toegevoegd aan het autolaad kraanconcept. Het nieuwe kraanmodel werd vanwege zijn lange giek-constructie voorzien van een hydraulisch uitschuifbaar contragewicht.

De kraaninrichting wordt vast gemonteerd op een twee-assig bedrijfswagenchassis. Het uitschuifbaar contragewicht moet vanwege de uitzonderlijke kraancapaciteiten extra stabiliteit geven aan de hydraulische steunpoten die in het chassis zijn geintegreerd. Een hydraulisch aangedreven lier levert een maximaal hijsvermogen van 3000 kg. De kraanmast beschikt over een derde knikdeel dat driedelig hydraulisch uitschuifbaar is. Hiermee komt de 301 L tot een bereik van 26,8 meter. Met inbegrip van een met de hand uitschuifbare verlenging ligt het maximale bereik op 30 meter. Volgens fabrieksopgave bedraagt het grootste hefmoment 300 kNm (30 tm) bij een vlucht van 5,5 meter. Bij een haakhoogte van 24 en een sprei van 5,5 m is de kraan in staat nog lasten tot 3 ton te hijsen. De Tirre 301 L is ontwikkeld voor hijs- en montagewerkzaamheden in de staalbouw, hoogbouw en bij dakdekkerswerk.

Reageer op dit artikel