nieuws

Uitbreiding renbaan Wolvega zeer onzeker

bouwbreed Premium

De overname per 1 mei door de Wassenaarse poontwikkelaar Ed Maas van het drafcentrum Lindetrek in Wolvega dreigt af te ketsen. In dat geval gaat ook de bouw van een hotel nabij de renbaan niet door en wordt het complex gesloopt.

Maas kondigde bij het bekendmaken van zijn overnameplan eerder deze maand aan dat hij binnen twee weken met de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport (NDR) een akkoord wilde bereiken over een aantal randvoorwaarden. Die termijn is inmiddels verstreken zonder dat er zicht is op een vlotte overeenkomst.

Tot de plannen van Maas behoort de bouw van een hotel bij de baan. Burgemeester Heite van Westellingwerf, waar Wolvega deel van uitmaakt, verklaarde twee weken geleden dat alleen een overneming door Maas het voortbestaan van het drafcentrum, waarvoor al een faillissement was aangevraagd, zou ke redden. “Komt er geen overeenstemming dan gaat het hele complex per 1 mei tegen de grond”, zei hij toen. Die uitspraak staat volgens gemeentevoorlichter Van der Broek nog steeds overeind.

Reageer op dit artikel