nieuws

Thomassen wil in juni naar de beurs

bouwbreed

Thomassen International (compressoren en gasturbines) wil in juni naar de Amsterdamse effectenbeurs gaan. De onderneming uit Rheden bereidt een herplaatsing voor van aandelen en een beperkte emissie van nieuwe aandelen, zo maakte bestuursvoorzitter W. Magendans maandag bekend.

De beursintroductie van Thomassen volgt kort na die van verpakkingsconcern Van Leer. Deze onderneming kondigde vrijdag aan hoogstwaarschijnlijk in mei met aandelen naar de beurs te gaan.

Niet bekend

Thomassen heeft het bedrijfsresultaat vorig jaar met f. 1,3 miljoen zien dalen tot f. 14,6 miljoen. De omzet zakte tot f. 391,1 miljoen tegenover f. 440,9 miljoen in 1994. De nettowinst steeg daarentegen met f. 300.000 tot f. 10,4 miljoen. Dat de nettowinst steeg was vooral te danken aan een lagere belastingafdracht wegens compensabele verliezen bij Gieterij Middelburg. Overigens draait de gieterij dit jaar weer met winst.

Ondanks de terugval van het bedrijfsresultaat en de omzet is de onderneming tevreden. Magendans vindt dat het bedrijf er goed in is geslaagd het hoofd te bieden aan de verscherpte internationale concurrentie en de gevolgen van de lagere dollar. Voor dit jaar verwacht het bedrijf een minstens gelijke nettowinst te behalen.

Thomassen International, ooit onderdeel van het RSV-concern, denkt dit jaar enkele grote orders binnen te halen. Vorig jaar haalde een samenwerkingsverband van de Rhedense firma een order uit Turkije binnen van ongeveer f. 180 miljoen. Ook dit jaar denkt Magendans een dergelijk grote order te krijgen.

Reageer op dit artikel