nieuws

Theodoliet combineert snelheid met gemak

bouwbreed

Leica BV uit Rijswijk introduceert een nieuwe elektronische theodoliet met de type-aanduiding T460. Deze theodoliet heeft een hoeknauwkeurigheid van 1,5 mgon en kan op de bouwplaats alle complexe problemen aan. Het verbeterde gebruikersconcept is gebaseerd op intelligente functies, die worden gecreeerd door de combinatie van direct-commando-toetsen en menutechniek.

De snelheid en het gemak waarmee het instrument op het meetpunt opgesteld en bediend kan worden zijn een pluspunt van deze theodoliet. Men behoeft alleen maar het doosniveau van de T460 te centreren en men kan meten. Voor het meten van bijna verticale hoeken kan de stand van het elektronisch niveau van beide assen worden opgevraagd. De hoekwaarden van Hz en V zijn op het display zichtbaar zodra het instrument wordt ingeschakeld.

Een robuust gebouwde, automatische compensator zorgt ervoor dat de verticale hoekwaarde altijd correct is. Met een toets worden de hoofdfuncyies geactiveerd.

Met de T460 is het uitlijnen, het uitzetten van hoeken en bepalen van vlakken eenvoudig te realiseren. Daarnaast kan men het afschot of hellingspercentage in graden of procenten meten ten behoeve van weg- en dijkwerkzaamheden of in de utiliteitsbouw. De ingemeten waarden ke tevens in een externe data-recorder worden opgeslagen.

De nieuwe elektronische theodoliet T460 heeft een hoeknauwkeurigheid van 1,5 mgon.

Reageer op dit artikel