nieuws

Strabag gaat samen met Seignette de markt op

bouwbreed

Strabag gaat samenwerken met Seignette Assendelft Beheer. De Duitse aannemer had voor de gecompliceerde poontwikkelactiviteiten een aannemer nodig, die is gespecialiseerd in de aanleg van infrastructuren en bodemsanering. Van een aankoop is geen sprake. “Misschien leidt de samenwerking op termijn wel tot een aankoop, maar dat zien we later nog wel”, is de reactie van Luc Leflot, de financiele man van Strabag Benelux. “De Strabag-politiek, zelf een organisatie opbouwen, hebben we laten schieten omdat dat erg veel tijd kost en de poen zich nu aandienen. Daarnaast is een investering in een dergelijke activiteit erg kostbaar vanwege de machines.”

Strabag Benelux is de financiele holding voor de Belgische en Nederlandse activiteiten van dit Duitse bouwconcern. In het laatste land is men actief via Devco (poontwikkeling) en Strabag (utiliteitsbouw). Leflot: “Het omzetniveau van de holding bedraagt circa f. 170 miljoen, daarvan komt 50 procent uit Nederland.”

Seignette Assendelft Beheer behaalde volgens de Kamer van Koophandel over 1994 een resultaat van f. 304.128 bij een omzet van f. 73 miljoen. Tot Beheer behoren Aannemingsmaatschappij J. Seignette, Seignette Groen en Aannemersbedrijf D. Cornelissen.

Reageer op dit artikel