nieuws

Stalen dakpannen goed met pur geisoleerd

bouwbreed

New Perma Systems NV Joris Ide heeft de zogenoemde Permapan op de markt gebracht. Het betreft een sandwichconstructie van twee verzinkte staalplaten, waarvan de bovenste in de vorm van dakpannen.

De kern van de constructie bestaat uit polyurethaanschuim-isolatie. De bovenste plaat is afgewerkt met een plasticolcoating. De zijkanten van de sandwich zijn afgewerkt met een afdichtstrook. De onderste plaat is wit gelakt.

De pur-kern is gemiddeld 40 mm dik. De Permapan is door het bedrijf te Deerlijk in Belgie te leveren in een lengte van 6 meter. De werkende breedte is 1100 mm. De dakpanconstructie kan op het dak 1,5-2 meter overspannen, afhankelijk van de dakhelling. Het gewicht van de sandwichconstructie bedraagt 11-12 kilogram per vierkante meter. De dakpanpanelen zijn diverse kleuren te verkrijgen. Ze zijn snel aan te brengen.

De dakpanpanelen zijn op bijna elke onderconstructie met speciale schroeven verdekt te bevestigen. Het uiterlijk van de dakpanconstructie van staal, wijkt nauwelijks af van traditionele dakpannen. Ze zijn verder zowel in de nieuwbouw als in renovatiepoen toe te passen. De sandwich-pannenconstructie vergt nauwelijks onderhoud.

Reageer op dit artikel