nieuws

Splitstenen in kleur en met schelpen

bouwbreed

MBI Beton te Veghel heeft het kleurengamma van de betonnen splitstenen uitgebreid. Ook waren tijdens Batibouw splitstenen met schelpen te zien.

Wat de kleuren betreft zijn er pasteltinten bijgekomen, namelijk zalmroze, saharageel en roomwit. Ze laten zich goed combineren met de bestaande kleuren wit, grijs en antraciet. De stenen hebben een onregelmatig gevormd oppervlak, waardoor opvallend licht diffuus wordt verspreid. Als het licht langs de wand strijkt, levert dat een bepaalde karakteristieke schaduwwerking op.

De witte splitsteen is ook (in Waalformaat) verkrijgbaar met schelpen als toeslagmateriaal. De deels gebroken schelpen zijn duidelijk zichtbaar en vormen een decoratief element in het oppervlak van de wand. Deze splitsteen wordt door MBI Beton de Waddensteen genoemd, omdat de schelpen uit de Waddenzee afkomstig zijn.

Reageer op dit artikel