nieuws

Slopen in Den Haag is aan orde van de dag

bouwbreed

Een argeloze toerist die dezer dagen de residentie bezoekt moet haast wel denken dat heel Den Haag wordt gesloopt. Met name in het centrum zijn de slopershamers zo’n beetje tot het vaste straatmeubilair gaan behoren.

Zo is de firma Knijnenburg al weer eventjes bezig met de voormalige vestiging van Gemeentewerken. Dit kantoor is door de nieuwbouw van het Haagse stadhuis overbodig geworden. De ambtenaren hebben hun stek verlaten om nu de slopers hun werk te laten doen. Op de locatie aan het Haagse Zieken, die doorloopt tot aan het Huygenspark, moet uiteindelijk een fraai koopwoningencomplex verrijzen. Het ontwerp hiervoor is geleverd door de Belgische architect Charles Vandenhove. Een klein deel van dit project aan de zijde van het Huygenspark is al gerealiseerd. Voor de ontwikkeling van het complex tekent NBM Amstelland Vastgoed.

Reageer op dit artikel