nieuws

Rolluikkast herbergt drie mogelijkheden

bouwbreed

Kommerling heeft een drie-in-een rolluik Rola-Plus op de markt gebracht,waarbij naar keuze zowel het rolluik en muggengaas buiten als een rolgordijn binnen zijn neer te laten.

Bovenin het kunststof raamsysteem van het bedrijf is het rolsysteem te monteren. Het rolluik verhoogt de isolatiewaarde van het raam en zorgt er in de koude maanden voor, dat de warmte in de kamer minder snel naar buiten afvloeit. Bovendien biedt het een zekere bescherming tegen inbraak. Het muggengaas maakt het mogelijk het raam open te zetten zonder dat de bewoner last krijgt van insekten. Het rolgordijn heeft de functie van gordijn en bescherming tegen felle zon. Naar wens zijn in de rolkast Kommerling Benelux, met een vestiging in Zellik-Asse in Belgie en Gorinchem in Nederland, ook of het rolluik, of de zonwering of het muggengaas op te nemen, om deze later uit te breiden. Zowel het rolluik als het muggengaas worden via rails ter weerszijden van het kozijn geleid. Dat geldt niet voor het rolgordijn binnen.

Met het oog op maximale stevigheid zijn alle kunststof- en aluminiumprofielen voorzien van schroefverbindingskanalen. Het raamprofiel van de rolluikkast helt evenals de stalen versterking af richting buitenkant om te voorkomen dat regenwater en sneeuw in de kast blijft. De rolinrichtingen zijn zodanig uitgevoerd, dat de gordijnen probleemloos op en neer zijn te bewegen. De elementen waaruit de kast is opgebouwd zijn voorzien van isolatie, waardoor ze een k-waarde hebben van 0,6 W/m2K. Indien de muur buiten is voorzien van een pleisterlaag dan wordt bij de rolkast een aluminium steunprofiel toegepast, waarop een Heraklit-plaat is aan te brengen als ondergrond voor de pleisterlaag ter plaatse van de kast. Een zelfde soort oplossing is mogelijk bij andere gevelafwerkingen.

Reageer op dit artikel