nieuws

Rijswijk en IBC hakken knoop door

bouwbreed

De gemeente Rijswijk en de Haagse poontwikkelingsmaatschappij IBC Vastgoed BV hebben recentelijk een convenant ondertekend voor de ontwikkeling van het Openbaar Vervoer-knooppunt Generaal Eisenhowerplein. Het plangebied bestaat uit bebouwing aan de noord- en zuidzijde van het te realiseren knooppunt.

Aan de noordzijde komt een woongebouw met bijbehorende ondergrondse parkeergarage en 88 appartementen gesitueerd boven circa 1400 m2 winkelruimte. Aan de zuidzijde verrijst zo’n 4600 m2 kantoorruimte en een toegang tot het NS-station; dit deel zal in een fase worden gerealiseerd. In de volgende fase zullen nog zo’n 15.000 m2 kantoorruimte, een hotel met 110 kamers en circa 2000 m2 winkelvoorzieningen worden ontwikkeld. Zowel boven- als ondergronds zullen binnen het plangebied voldoende parkeerplaatsen worden gerealiseerd. De plannen zijn ontworpen door de Haagse architectenbureaus LIAG (kantoren) en Trema (woningen).

Reageer op dit artikel