nieuws

Radiator te kantelen

bouwbreed

Giacomini Benelux BV te Bierges-Wavre in Belgie komt met een radiator, die om de onderste as gekanteld kan worden.

De verwarming hoeft hiervoor niet te worden ontkoppeld of zelfs maar onderbroken. De wand achter de radiator kan dus altijd eenvoudig gereinigd, behangen of geschilderd worden. Het geheel is uitgevoerd in aluminium, met een kraan die goed bestand is tegen vandalisme, een automatische ontluchter, een ingebouwde aftapkraan en een hydraulisch aansluitsysteem. De gedachte achter het aansluitsysteem is, dat het niet meer de radiatoren zijn die bepalen waar het meubilair geplaatst kan worden, maar andersom. Het verwarmingssysteem heeft meerdere aansluitpunten door de hele woning heen.

De gebruiker kan zelf bepalen op welke punten een radiator wordt geplaatst. Het is zelfs mogelijk om de radiatoren te verplaatsen tijdens de gebruiksfase, bijvoorbeeld als er een kamer opnieuw moet worden ingericht.

Het systeem wordt ‘Giacostar’ genoemd. De radiatoren hebben zijstukken in verschillende kleuren, zodat zij aangepast ke worden aan de kleuren van het interieur.

Door de radiator te kantelen kan de wand erachter makkelijk geschilderd worden.

Reageer op dit artikel