nieuws

‘Politiek bedrijf verkeert zelf in redelijke crisis’

bouwbreed

Niet de volkshuisvesting maar de politiek verkeert in een crisis-situatie. “In de Tweede Kamer werd deze week gesproken van een redelijke crisis in de volkshuisvesting. Onzin, zou ik zo zeggen.” Dat stelde Nico van Velzen, directeur van de Nationale Woningraad op een congres in Veldhoven. Hij greep de gelegenheid aan om ongezouten kritiek te leveren op het parlement en het kabinet.”Kijkend naar de discussies van de laatste tijd is er slechts een conclusie mogelijk. Als er ergens sprake is van crisis, onduidelijkheid en niet juist te duiden meningsverschillen, dan is dat in het politieke bedrijf. We moeten ons geen crisis laten aanpraten die er niet is.

Wat er mis is, is dat we worden geconfronteerd met een Kamer die niet weet wat ze wil en een kabinet dat een staatssecretaris laat bungelen en niet duidelijk achter zijn eigen beleid gaat staan. Op dit moment gedragen de Kamers en het kabinet zich niet als een betrouwbare en consistente partner. En dat is slecht voor de volkshuisvesting.”

Reageer op dit artikel