nieuws

Plan voor modernisering TT-circuit Assen gepresenteerd

bouwbreed

De Stichting Circuit van Drenthe wil het TT-centrum bij Assen moderniseren. De facelift vergt een investering van f. 40 miljoen, waarvan de Stichting zelf de helft op kan brengen.

De baan moet worden verlegd, krijgt nieuwe sensationele bochten en wordt voorzien van een nieuw wegdek. Of de baan ook breder wordt is nog onderwerp van discussie. Daarnaast is er het plan om een ventweg voor hulpvoertuigen langs de baan te realiseren. Door een tunnel of brug zouden de teams met hun vrachtwagencombinaties bij het rennerskwartier ke komen.

De wensen voor de technische voorzieningen die de racers vandaag de dag hebben vraagt ook om nodige aanpassingen in het rennerskwartier. Ook de accommodatie vereist een aantal ingrepen.

Er staan nieuwe amfitheaterachtige tribunes gepland die de bezoekers een beter zicht op de wedstrijd moeten geven. Tevens zijn de ruimten voor het ontvangen van gasten en sponsoren aan vernieuwing toe.

De bekend gemaakte globale plannen zijn opgesteld door de stichting in samenwerking met Peter Leenman Advies BV uit Zuidlaren en een groot aantal deskundigen.

De stichting begint nu met de verdere uitwerking en vergunningaanvragen. De verwachting is dat eind dit jaar de aanbesteding van de eerste onderdelen van het plan kan plaatsvinden. Voor de realisatie wordt vier jaar uitgetrokken.

Reageer op dit artikel