nieuws

Peper: Rotterdam de vestigingsplaats voor topinstituut

bouwbreed Premium

Burgemeester Peper vindt dat in de Maasstad een technologisch topinstituut moet komen op het terrein van logistiek en transport. Dit kenniscentrum voor toegepast wetenschappelijk onderzoek moet volgens Peper komen op de plaats waar de kennis van universiteiten, bedrijven en overheden het beste valt te bundelen. Dat is volgens hem Rotterdam.

De burgemeester zei dit gisteren tijdens het jaarlijkse havencongres in de Maasstad. Peper legde daarmee een claim op een van de drie tot vijf topinstituten die het kabinet in deze regeerperiode wil oprichten. Het nieuwe centrum voor logistiek en transport moet er volgens hem voor zorgen dat vraag en aanbod van kennis beter op elkaar worden afgestemd. De Rotterdamse ondernemersvereniging SVZ is in overleg met de Erasmus Universiteit en de TU Delft bezig een voorstel te maken.

In de loop van april gaat het Rotterdamse initiatief naar de ministers Wijers (Economische Zaken) en Ritzen (Onderwijs). Het kabinet wil voor 1 mei voorstellen voor het oprichten van topinstituten in huis hebben.

Wijers verwacht dat het bedrijfsleven stevig in de buidel tast voor het oprichten van dergelijke instituten, zo zei hij in reactie op de opvatting van Peper.

Reageer op dit artikel