nieuws

Park Duinenzathe wordt verplaatst

bouwbreed Premium

Met de bouw van een vijftigtal appartementen en de aanleg van een bungalowpark wil ondernemer P. Jaspers de noodgedwongen verhuizing van zijn pretpark Duinenzathe in het Friese Appelscha bekostigen.

De verplaatsing van het pretpark, die de komende jaren op de agenda staat, vergt een bedrag van enkele miljoenen.

Het pretpark (6000 m2) groeit uit zijn jas. De ondernemer wil het park verhuizen naar een terrein ten westen van Appelscha. Op het vrij gekomen terrein wil de parkeigenaar vijftig appartementen realiseren voor permanente en recreatieve bewoning. De nieuwbouw gaat in 1999 van start.

Jasper heeft ook plannen voor een bungalowpark (60 woningen) binnen de grenzen van de gemeente Ooststellingwerf; de gemeente staat positief tegenover de plannen. De opbrengsten van het toekomstige bungalowpark zijn ook hier bedoeld ter financiering van de verhuizing. Het is nog niet bekend wanneer de nieuwbouw van het bungalowpark van start gaat. Jasper is nog op zoek naar een passend terrein.

Reageer op dit artikel