nieuws

Omvangrijke opknapbeurt voor vijf probleemwijken in Heerlen

bouwbreed Premium

Vijf Heerlense probleemwijken krijgen binnenkort een fikse opknapbeurt. De Hoensbroekse Kasteelbuurt is als eerste aan de beurt. In die wijk, waar de gemeente Heerlen al jaren werkt aan sociale vernieuwing, wordt ruim een kwart miljoen gulden geinvesteerd in het oplossen van problemen op het gebied van groenvoorziening, verkeersveiligheid, wegenaanleg en stadsreiniging.

Ook in andere vier wijken gaat de gemeente samen met de woningbouwvereniging en de wijkstichtingen de problemen geintegreerd aanpakken. In de nieuwe aanpak krijgt elke buurt een wijkcoordinator die als direct aanspreekpuntbij de gemeente zal fungeren voor de wijkstichtingen.

Deze inventariseert de verschillende wijkwensen en zorgt ervoor dat de verschillende diensten binnen de gemeente de problemen in de wijken in een keer aanpakken.

Reageer op dit artikel