nieuws

Nieuw onderzoek centrumplan Haarlem

bouwbreed

De gemeenteraad van Haarlem heeft woensdagavond in meerderheid ingestemd met een nader onderzoek naar de invulling van het braakliggende Enschede-terrein in de binnenstad. Daarmee is een definitief besluit over het bouwterrein twee maanden uitgesteld.

Over de bebouwing van het voormalige Enschede-terrein, dat tegenwoordig de Appelaar heet, vindt al geruime tijd een heftige discussie plaats. De gemeente kwam aanvankelijk met een plan dat onder meer een schouwburg en een rechtbank omvatte. Tegen dat plan ontstond veel verzet.

Eerder deze week bereikte het Haarlemse college van B en W een akkoord met de andere partijen in het bouwpo – poontwikkelaar ING Vastgoed en de Rijksgebouwendienst – over een nieuw onderzoek naar een bouwplan zonder schouwburg. In dat geval zou er uitsluitend een rechtbank op het terrein komen en zou Haarlem de huidige schouwburg laten opknappen. Vrijwel alle raadsfracties toonden zich woensdag tevreden over de bereikte overeenkomst. Alleen GroenLinks stemde tegen.

Reageer op dit artikel