nieuws

NBD verbetert Bouw-cd

bouwbreed

De Bouw-cd, de cd-rom voor de Nederlandse bouw wordt vanaf 1 juli een vast onderdeel van het abonnement op de Nederlandse BouwDokumentatie (NBD).

Hiermee bestaat het NBD systeem uit een multimediaal pakket waarin opgenomen de Nederlandse BouwDokumentatie met Bouw-index, de Bouw-cd, de CAD module op de Bouw-cd en de thematische uitgave Bouw-Dokument.

De NBD heeft bewust voor deze samenstelling gekozen omdat de verschillende onderdelen van het pakket elkaar goed aanvullen. Er ontstaat een combinatie van de grote zoeksnelheid en gebruiksgemak van de Bouw-cd, de visuele eigenschappen van de Bouw-Dokumentatie en de thematische benadering van Bouw-Dokument.

De Bouw-Dokumentatie bestaat uit twintig ringbanden en de Bouw-index. De cd bevat bovendien wetteksten (onder andere Bouwbesluit) en norminformatie, bestekteksten en CAD tekeningen die rechtstreeks ingelezen ke worden in andere software. De Stabu bestanden maken het bovendien mogelijk de fabrikanten informatie op de cd direct te koppelen met de Stabu bestekssystematiek. De nieuwe Bouw-cd bevat bovendien met ingang van 1 juli een CAD-module die vele uren tekentijd kan besparen.

Bouw-Dokument bevat produkt, norm en subsidieinformatie rond diverse bouwkundige thema’s. Meer informatie 0570-648609.

Reageer op dit artikel