nieuws

Milieuvergunning voor transporteur Heerjansdam

bouwbreed

Rechter J. Leyten van de Raad van State in Den Haag heeft geweigerd op verzoek van ondernemer D.J. Monshouwer de milieuvergunning te schorsen, zoals die door het gemeentebestuur van Heerjansdam aan Transportbedrijf Van Bebberen BV is verleend. Monshouwer wenste schorsing omdat de gemeente onvoldoende rekening zou hebben gehouden met zijn woningbouwplannen in een gebied vlak bij het aan de Industrieweg gevestigde bedrijf Van Bebberen. De achterkant van zijn bedrijf grenst aan De Oude Haven; aan de andere zijde van De Oude Haven heeft Monshouwer eigendommen. Daar wil hij op den duur woningen laten bouwen.

Bij het bepalen van de geluidsgrenswaarden voor Van Bebberen zou de gemeente rekening hebben moeten houden met de belangen van de bewoners van de toekomstige woningen van Monshouwer. De gemeente heeft steeds aangevoerd niet te ke rekenen met iets dat er nog niet daadwerkelijk is.

De rechter heeft nu bij wijze van voorlopig oordeel vastgesteld dat de gemeente in deze kwestie geen juridische uitglijders heeft begaan en dat er dus geen aanleiding is om de gewraakte milieuvergunning bij wijze van voorlopige voorziening te schorsen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels