nieuws

Managementsprijs van BNG voor woningcorporaties

bouwbreed Premium

De Bank Nederlandse Gemeenten heeft een managementsprijs ingesteld voor woningcorporaties. De prijs, die bestaat uit een bedrag van – 25.000 en een beker, wordt voor de eerste keer uitgereikt op de BouwRAI en wel op 2 april door staatssecretaris Tommel.

De prijs wordt BNG Woningcorporatie Trofee genoemd en wordt eenmaal per twee jaar uitgereikt. Deze keer zijn zes corporaties genomineerd. Als basis voor die nominatie diende een uitgebreide vragenlijst. Het onderzoeksinstituut OTB ontving de opdracht een methode te ontwikkelen die rekening houdt met interne en externe prestaties van de corporatie en het management. Criteria zijn onder meer de structuur en cultuur van de corporatie, de ‘klantgerichtheid’, de financiele prestaties en natuurlijk de prestaties op het gebied van de volkshuisvesting. De jury bestaat uit de oud-minister van VROM, drs. Nijpels, prof. dr. J.P. Bahlmann van de Rijksuniversiteit Utrecht, N. van Velzen van de Nationale Woningraad, mr. W.D. van Leeuwen van het NCIV, ir. M.J.M. Linssen van de Nederlandse Woonbond en drs. J.G.C.M. Schuyt van de SEV.

Reageer op dit artikel