nieuws

Makkum Resort wil recreatiewoningen in IJsselmeer

bouwbreed

Projectontwikkelaar Makkum Resort Ontwikkeling BV gaat ondanks de dalende belangstelling voor recreatiewoningen toch 260 nieuwe wooneenheden in het IJsselmeer bouwen. Dat gebeurt op een kunstmatig opgespoten eiland van 21 hectare bij Makkum. Van de 260 wooneenheden drijven er 40 op betonnen bakken, de zgn. waterwoningen

De totale kosten van het po zijn geraamd op f. 80 miljoen. De start van het po staat aanstaande mei gepland, wanneer zal worden begonnen met het opspuiten van een 21 hectare grote zandplaat. De bouw van de eerste woningen volgt in het najaar.

Op de zuidkant van de zandplaat komt een damwand die de woningen beschermt tegen zuidwester storm. Een deel van het schiereiland krijgt een duinachtig landschap, waarbij woningen tussen kunstmatige zandhopen worden gebouwd. Het hele po zou in drie jaar tijd geheel moeten zijn afgerond.

Heidemij Realisatie BV te Heerenveen zorgt voor de aanleg van het zandplateau, waarvoor 280.000 m3 zand nodig is. Wilma Bouw uit Groningen neemt de woningbouw voor zijn rekening, naar een ontwerp van Architectenburo Plas en Partners uit Loenersloot. De gemeenteraad van Wunseradiel moet het plan nog goedkeuren.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels